Макар че Германия започна лека-полека да разхлабва социалните ограничения, наложени от

...
Макар че Германия започна лека-полека да разхлабва социалните ограничения, наложени от
Коментари Харесай

И Октоберфест падна жертва на коронавируса

Макар че Германия стартира малко по малко да разхлабва обществените ограничавания, наложени от коронавирусната зараза, през вчерашния ден бе оповестена анулацията на най-големия бирен фестивал в света - известният Октоберфест. Това съобщи министър-председателят на провинция Бавария Маркус Зьодер на взаимна конференция с кмета на Мюнхен Дитер Райтер тази заран.

Въпреки името си популярният фест в действителност протича в края на септември. Тазгодишното 187-о издание трябваше да се състои от 19 септември до 4 октомври. Ежегодно към 6 милиона фенове на пивото и простите житейски наслади - освен от Бавария и останалите немски провинции, само че и от целия свят - вземат участие в Октоберфест. Гостите се събират в шатри, където се любуват на еднолитрови халби, цялостни с висококачествена мюнхенска бира, припомня ДПА.

Големи скупчвания се получават и отвън шатрите, както и по улиците на града, което затруднява спазването на условието за отдалеченост от метър и половина, отбелязва организацията.

Подготовката на най-големия бирен фестивал в света, провеждан към този момент близо двеста години в баварската столица Мюнхен, този път бе изпълнена с неустановеност, което в последна сметка докара до анулацията на събитието.  " Боли, необикновено тъжно е ", сподели Зьодер.

И двамата показаха вяра фестивалът да се чества попстарому през 2021 година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР